LINGOLO

ЗА НАС

ЛИНГОЛО е подготвителен изпитен център,
партньор на Британски съвет по програма Адвантидж

Кои сме ние?

Езиков център ЛИНГОЛО организира разнообразни курсове по английски език за всички възрасти и потребности. Работим с деца, ученици, младежи и възрастни. Работата е изцяло съобразена с възрастта, нуждите и индивидуалните потребности на курсистите. Групите са малки, а преподавателите – отлично подготвени и ентусиазирани.Ние не сме обективни в работата си, защото всеки курсист заслужава субективен подход, съобразен с индивидуалните му потребности. Вярваме, че с правилния подход и мотивация всеки може да научи английски език.

С какво сме различни?

Нашите курсове са практически. Всяко задание е подчинено на ясна крайна цел. Това мотивира и печели доверието на курсистите. Децата четат, за да разберат финала на историята или да получат ключ към загадка, пишат четливо и правилно за да предадат съобщение или да създадат красиво табло. Младежите пишат есета за да си вземат изпитите. Възрастните разговарят по между си, за да споделят опит. Така увлечени от крайната цел, курсистите забравят за стреса и постепенно започват да боравят свободно с езика.

Учебните помагала, които ползваме включват електронни платформи, подходящи за обучение в класната стая и онлайн. При нас мобилните телефони не са забранени, напротив, препоръчителни са, защото преподаваме с помощта на електронни платформи, на които нашите преподаватели въвеждат лексиката и граматичните структури от новия урок. Всеки курсист получава онлайн достъп до материала преподаден до този момент и има възможност да преговаря думите навсякъде и по всяко време. Усвояването на новия урок е свързан с много “игри“, индивидуални състезания и състезания по отбори. През цялото време преподавателят следи прогреса на курсистите и е наясно кои единици са усвоени и кои имат нужда от допълнителни упражнения. Тестовете също протичат под формата на електронни игри, а родителите получават имейли с резултата на ученика в проценти.

Какви са формите на обучение?

Предлагаме обучение на място в класните стаи на ул. „Владайска“ 35 или онлайн във виртуални  класни стаи. Курсистите имат право на избор. Двете форми на обучение са налични едновременно за всички нива и групи. По този начин курсисти, които са възпрепятсвани и не могат да присъстват или са в провинцията, могат временно или постоянно да се включват в занятията онлайн. Платформата, която ползваме за онлайн обучение освен стандартните бяла дъска и споделяне на звук и видео, позволява разнообразни интерактивни дейности като работа по двойки, игри, граматични и лексикални състезания. След отпадането на ограниченията, едва 30% от родителите пожелаха децата им да се върнат в класната стая, а резултатите от финалните тестове показаха, че учениците от виртуалните и реалните класни стаи постигат еднакво високи резултати.